Image
 

 

Nas pedagoski rad

Prvi cilj naseg pedagoskog rada je u skladu sa holistickim pristupom da se uspostavi s roditeljima temelj da djeca postanu snazne i samopouzdane licnosti. Nudimo djeci savrsen ambijent da prepoznaju vlastite sposobnosti koje ce kroz zivot cijeniti i razvijati. U ovom kontekstu, sljedece smjernice su relevantne u nasem obrazovnom radu :
- Svako dijete ima pravo na postovanje i uvazavanje
- Svako dijete moze ocekivati od nas da postujemo njegove licne zivotne situacije
- Svako dijete se treba unapredivati u svojoj snazi i vrlinama
- Svako dijete je radoznalo, hoce i smije sve isprobati
- Svako dijete je kreativno i samo trazi odgovore
- Svako dijete je podstaknuto da ucestvuje u oblikovanju svakodnevnog zivota i vrtica

Osobni Razvoj

Svako dijete nosi energiju i zelju za osobnim razvojem i tu snagu mi koristimo. Podstaci individualni razvoj djeteta za nas znaci pratiti tempo djeteta, uzeti u obzir godine, sposobnosti i zelje. Mi isticemo individualni razvoj jednog djeteta, kao integraciju u grupu djece. Osiguravamo djeci u predskolskoj ustanovi sigurno mjesto prilagodeno svakoj dobi. Omogucujemo im potrebne orijentacije i odnose, sto im je potrebno da se pronadu u novom stanistu. Fizicke, mentalne, socijalne i emocionalne potrebe djece se uzimaju u obzir u velikoj mjeri.

Grupni Pristup

Posebnu paznju posvecujemo na nastavnu vrijednost i interkulturalno obrazovanje. Radimo prema unutarnjem grupnom pristupu. Djeca dobiju sigurnost i smjernice od svojih referentnih ucitelja/odgajatelja unutar grupa, kao i bezbrojne razvojne mogucnosti kroz otvorene obrazovne mogucnosti i slobodno vrijeme za igru. Dani su planirani i dizajnirani prema potrebama razvoja svakog malisana. Nudimo tematske projekte kroz koje djeca uce i otkrivaju svijet u novom svjetlu.